Historie

SPODSBJERG BADEHOTEL

Historie

Spodsbjerg Badehotel blev opført i 1913 af 3 brødre fra Lolland (en Murer, en købmand og en kromand)

Hotellet som det oprindeligt så ud.

Spodsbjerg badehotel har som mange andre gamle badehoteller været stedet, hvor dem fra storbyen holdt deres ferier og blev serviceret af piger med hvide kapper og stivede forklæder. Rejsen fra København tog en hel dag, så opholdet varede normalt længere end blot en weekend, man boede med fuldpension: morgenmad, middagsmad, eftermiddagskaffe, aftensmad og sluttede dagen med aftenkaffe inden man gik til ro.

Dansant annonce

I perioden 1963 til 1975 blev der afholdt pigtrådsbal og dansant-arrangementer. Især påske og pinseballer var populære.

Fiskeriforeningens faneindvielse 1948 i hotellets store sal

Det var også stedet hvor lokalforeningerne afholdt deres arrangementer, såsom skydning i haven med efterfølgende spisning og dans.

Fiskerne fik en sludder over en kaffesort’ og diskuterede dagens fangster. Det var også stedet hvor man ventede med at lukke til den sidste færge var sejlet.

Op igennem 80-erne og 90-erne var Spodsbjerg Badehotel tilholdssted for mange og store grupper af tyske lystfiskere. Her kunne de både leje kutter , bo og blive bespist. Især det store danske kolde bord var popullært blandt disse grupper.

De tider er forbi. Vi satser dog stadig på den gode danske mad, og forsøger at hygge om vores gæster i gårdhaven og i restauranten. Efter snart 40 år har vi mange stamkunder og det glæder os utroligt meget, når de kikker ind og får sig en fadøl eller et måltid mad.

Velkommen

Vi ønsker jer hjertelig velkommen på Spodsbjerg Badehotel

På Gensyn!

Margit Hansen